Momskontrol fra Skattestyrelsen

Skattestyrelsen opruster på skattekontrolområdet med 1.000 nye kontrolfolk over de næste tre år. En stor del af disse nye medarbejdere vil blive prioriteret til at styrke kontrol på momsområdet. Folketinget har også lige vedtaget nye renteregler ved efterangivelser og korrektioner til tidligere indberettet moms, som kan gøre ekstra ondt med en årlig rente på pt 8,4 procent.

Har momskontrollen meldt sin ankomst, eller ønsker I at være forberedt, hvis de skulle komme forbi, så er jeg måske løsningen.

Jeg har efter mere end ti år, som ansat i momskontrollen hos Skattestyrelsen (daværende ToldSkat/SKAT) og efterfølgende 14 år i rådgiverbranchen, hvor jeg har assisteret + 50 virksomheder med besøg fra myndighederne, opnået en unik erfaring i forhold til, hvordan man sikrer en ”smertefri” kontrol med mindst muligt tidsforbrug fra virksomhedens side, oversættelse af Skattestyrelsens sprog til forståeligt dansk og minimering af et eventuelt tilbagebetalingsbeløbet.

I forbindelse med – eller som forberedelse til – en eventuel momskontrol kan jeg for eksempel hjælpe med:

  • Koordinering af kontrollen med Skattestyrelsen og internt i virksomheden
  • Faglige drøftelser med Skattestyrelsen
  • Kommentering på Skattestyrelsens forslag til afgørelsen
  • Påklage af Skattestyrelsens afgørelse til Skatteankestyrelsen/Landsskatteretten
  • Implementering af de punkter/områder, som Skattestyrelsen i forbindelse med kontrollen har pålagt virksomheden at ændre den momsmæssige håndtering af
Er du interesseret i at høre mere og finde ud af, om dette kunne være noget for jeres virksomhed?